Studie viser: De som begynner med julepynten tidlig er lykkeligere

Vi er raskt ut med å dømme de som kaster seg over kartongene med julepynt allerede i slutten av november, men en ny studie viser at disse menneskene er generelt lykkeligere. Det som gjør at vi føler oss bedre etter at vi har pyntet med juledekorasjoner er, i følge psykoanalytiker Steve McKeown, at dekorasjonene vekker sterke barndomsfølelser fra vår barndomsjul. Vi blir litt som barn igjen når vi pynter.

I en verden full av stress og angst liker folk å knytte seg til ting. Det gjør dem lykkelige og julepynt gir sterke barndomsfølelser. Dekorasjonene er bare et anker, eller et stadium til de magiske barndomsfølelsene av forventninger, så å sette opp juledekorasjoner utvider forventningene, forteller McKeown til Unilad.

Ifølge psykoterapeut Amy Morin er en stor grunn til at mange vil pynte tidlig at de vil gjennoppleve gamle minner.

Kanskje julehelgen minner en om sin kjære familie som fortsatt lever, eller det å se på juletreet minner en om hvordan livet var da man fortsatt trodde på julenissen. For de som har mistet en slektning kan julen være en påminnelse om de fantastiske øyeblikkene de hadde med denne personen. Å pynte tidlig til jul kan gjøre at de føler en viss nærhet til den personen, sier Morin til Unilad.

Liker du artikkelen? Del den gjerne med dine venner på FaceBook!

Lik oss!Allerede likt siden? Gå videre >>